Šta smo radili 2017-e

U aprilu su novi članovi iz Starog Đurđeva imali svoju prvu premijeru. Predstavu „Ko je kriv za jedinicu?“ su izveli pred svojim drugarima folklorašima KUD-a „Vuk Karadžić“. Odmah sutradan smo gostovali na Festivalu „Otvorena scena“ i osvojili nagrade za najbolju interpretaciju (predstava „Ko je kriv za jedinicu?“)  i za najbolju improvizaciju (predstava „Prva žurka“). Jedan od naših glumaca, Strahinja Kićanović, dobio je posebnu nagradu stručnog žirija za najbolju ulogu na Festivalu, u konkurenciji preko dve stotine dece – glumaca.

Predstavu „Ko je kriv za jedinicu?“ smo prikazali i na Đurđevdanskim danima, a jednočinke koje su obnovili, „Pubertetlije“ i „Ljubavno pismo“ na Baby-exitu i Zmajevim dečjim igrama. Na gostovanja ih je vodila naša Bojana Vojvodić, pošto smo istovremeno imali još nastupa sa ostalim grupama.

„Prva žurka“ je učestvovala na Opštinskoj, a zatim i Zonskoj smotri u Đurđevu, u martu i aprilu. Glumci iz iste predstave u maju su putovali u Brčko na Smotru recitatora kao počasni gosti, gde su je odigrali četvrti put.

Predstava „Nedostajem sama sebi“ u novoj postavci, sa našim najstarijim i najiskusnijim glumcima izvedena je u sali KC-a nekoliko puta, a gledali su je učenici od petog do osmog razreda svih osnovnih škola opštine, kao i nekoliko odeljenja srednje škole. Tekst je pisala Đurđa Lili, a režirala Jadranka Bokan.

Na petom Festivalu „Cvrčak i drugari“ koji je i ove godine organizovala naša Radionica, pored mnogobrojnih gostiju iz Srbije i inostranstva, prikazali smo i naše predstave – „Ko je kriv za jedinicu?“, „Leposava i Dobrila“ i kratku jednočinku „Čuvari parka“.

Festivalom smo tradicionalno zavšili sezonu, a u septembru smo počeli novu sezonu sa novim predstavama!

Grupa sa Kolonije spremila je novogodišnju predstavu „Potraga za Deda Mrazom“, koju su izveli šest puta. Dva puta u Bačkom Jarku, našim drugarima iz OŠ „Slavko Rodić“ i u Sportskoj hali za decu radnika JKP-a. Zatim u Omladinskom domu za decu radnika OŠ „Petar Kočić“, za decu korisnike Centra za socijalni rad i za naše roditelje. Glumci sa Telepa su za ovaj Novogodišnji festival spremili pet kraćih jednočinki. To su „Zna on unapred“, „Recept“, „Zašto on vežba“, „Foliranti“ i „Super heroji ipak postoje“.

Posebne pohvale za nastupe na Novogodišnjem festivalu upućujemo Stankov Igoru, koji je sa velikom temperaturom ipak došao na nastup i odigrao svoju ulogu, da drugari koji učestvuju sa njim u predstavi ne bi bili uskraćeni za jedno izvođenje. Zatim pohvala za Miu Kovač, našu četvorogodišnju glumicu koja je prvi put izašla na scenu i odglumila svoju ulogu bez treme. I za najbolji utisak koji su na publiku ostavili Lazar Malić i Ognjen Obradović, koji su takođe prvi put na sceni, ali su oduševili publiku glumeći kao profesionalci.

Drugo polugodište smo već započeli, a šta vam spremamo, videćete na proleće. Sigurni smo da ćete uživati i ove godine uz vaš „Cvrčak“ i predstave koje ćemo vam prikazati!

Događaji

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.