Novogodišnji festival

Dvadeset i šestog decembra Dramska radionica „Cvrčak“ napravila je pravi mali Novogodišnji festival. Imali smo retrospektivu svega što smo radili u prvom polugodištu, od septembra do sad.

Za nepuna četiri meseca uspeli smo dosta toga. Naši najmlađi članovi snimili su kratki film „Ala je lep ovaj svet“. Sniman je u Kameničkom parku, u saradnji sa udruženjem „Caspar“, Novi Sad. U trominutnom filmu uz prelepu muziku dečaci i devojčice iz „Cvrčka“ recituju stihove čika Jove Zmaja. Snimatelji su bili Jelena Berenji i Miloš Nakić, takođe naši članovi, osmaci, koji su pokazali da se film može napraviti i bez neke skupe, moderne opreme – samo mobilnim telefonima.

Kada smo u oktobru završili film, nastavili smo sa pozorišnim radom. Najmlađi članovi (njih dvadeset) pripremili su četiri jednočinke. Iako su mnogi od njih prvi put izašli na scenu, sve je izgledalo odlično. „Ljubavno pismo“ sa pet devojčica koje razgovaraju o ljubavi i danu zaljubljenih, zatim „Svakom prema zasluzi“, kratka predstava najmlađih od najmlađih, predškolaca, prvaka i članova koji jesu stariji po godinama, ali mlađi po glumačkom iskustvu. „Krilati đak prvak“ je predstava posvećena radostima prvog polaska u školu, dok je „Smehomanija“ izazvala prave salve smeha, kako na sceni tako i u publici.

Posle su nastupili četvrtaci i petaci okupljeni u predstavi „Bajka iz parka“. Njih desetoro, već dugogodišnji glumci, izveli su četrdesetominutnu bajku po tekstu Đurđe Lili, u režiji Jadranke Bokan. Osnovna poruka priče je ekologija, ali pojavljivanje Deda-Mraza i Nove Godine dalo joj je praznični ton.

Najstarija grupa je te večeri, po deseti, jubilarni put, izvela interaktivnu predstavu „Kako pobediti čarobnjaka?“ uz učešće dece iz publike. Bilo je lepo i veselo, igralo se,  pevalo i recitovalo.

Na kraju je svakom od glumaca dodeljen i po paketić, uz koji su dobili i novu knjigu „I devojčice igraju fudbal“ čija autorka je naša saradnica Đurđa Lili. Finansiranje ove zbirke dramskih tekstova za decu omogućeno je iz budžeta Opštine Temerin, a inicijator objavljivanja je naša Dramska radionica „Cvrčak“.

Kalendarska godina uspešno je završena, uz mnoge aktivnosti u kojima smo svi zajedno uživali. Ali školska godina je tek na polovini, te od drugog polugodišta krećemo odmorni u nove predstave, da se igramo, zabavljamo, a mnogo toga i naučimo.

 SREĆNU NOVU GODINU žele vam Jadranka i Đurđa!

Događaji

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.