Otvorena scena 2012

U Bačkoj Palanci od 20. do 22. 4. 2012. održan je Festival dečjeg stvaralaštva «Otvorena scena». U konkurenciji je bilo dvadeset predstava. Naše udruženje je nastupalo sa dve predstave.

  Jedna je bila «Koncert za Nevenu» u režiji Jadranke Bokan, a po tekstu Tode Nikoletića. U ovoj predstavi učestvovali su naši najmlađi glumci, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, ne samo iz Temerina, nego i iz Bačkog Jarka i Siriga. Oni su dobili vrednu nagradu za najbolji izbor muzike. 

  Druga predstava sa kojom smo nastupali je “Začarana princeza” tekst je napisao Tode Nikoletić, a režirala Jadranka Bokan. Za scenografiju se pobrinula Marija Čeleketić, a za kostime Divna Maksić. Tehnička podrška, izbor muzike i asistentkinja režije bila je Đurđa Lili.

  Učenici od četvrtog do sedmog razreda koji su bili glumci u ovoj predstavi, svojim višegodišnjim iskustvom na ‘daskama koje život znače’, pokazali su i dokazali koliko vole da se bave glumom i koliko su dobri u tome. Dobili su nagradu za najduhovitiju predstavu.

  Glumica Sara Kljajić dobila je nagradu za najupečatljiviju ulogu na čitavom festivalu, u konkurenciji od preko dvesto dece-glumaca.

Događaji

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.