Otvorena scena 2013

U Bačkoj Palanci od 26. do 28.4.2013. održan je sedmi po redu Festival “Otvorena scena“. Kao i svake godine, Dramska radionica “Cvrčak” bila je rado viđen gost ovog festivala. Ovoga puta smo drugarima iz Bačke Palanke i okoline prikazali tri predstave.

Naši najmlađi članovi prikazali su predstavu “Liliputanska svadba” za koju je tekst napisao Tode Nikoletić, poznati dečji pesnik. Žiri je bio oduševljen nastupom malih glumaca, od kojih najmlađi imaju samo pet godina, dok su najstariji devetogodišnjaci. Za sjajno izvođenje dobili su nagradu za timski rad. Anastasija Vajagić, koja je glumila mladu, dobila je nagradu publike za najsimpatičniju glumicu.

Srednja grupa, u kojoj su članovi većinom učenici trećeg razreda osnovne škole, potpomognuti starijim drugarima iz četvrtog, petog i sedmog razreda, izvela je predstavu “I devojčice igraju fudbal” po tekstu naše saradnice Đurđe Lili. Tema ove predstave je rodna ravnopravnost. Gledaoci su mogli da izvuku sjajnu poruku iz ove predstave – da su i devojčice i dečaci jednako sposobni za različite aktivnosti. Zbog toga je žiri odlučio da im da nagradu za najbolje plasiranu poruku. Devojčica fudbalerka, Anastasija Pijunović, odnela je nagradu publike.

Treća predstava bila je “Nedostajem sama sebi“, koju su pripremili i prikazali učenici sedmog i osmog razreda. Scenario je napisala Đurđa Lili, a režirala Jadranka Bokan, koja je svoje režijsko umeće pokazala i u ostale dve predstave. Članovi “Cvrčka” nisu ostali bez nagrade ni za ovo svoje ostvarenje, dobili su umetničku sliku za najbolji scenski pokret. U ovoj predstavi nagrada publike otišla je u ruke Tamare Ivanković.

 

 

 

Događaji

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.