Šta smo radili 2015-e

Povodom kraja još jedne kalendarske godine, iako je naša sezona tek na polovini, da vam ukratko ispričamo šta smo sve radili poslednje godine.

Osim redovnih proba, svakog utorka i četvrtka od 19h, imali smo i mnoštvo gostovanja.

2015. u martu i aprilu, bili smo na Opštinskoj, a zatim i Zonskoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva, sa predstavom „K’o nekad u osam“ po tekstu Tode Nikoletića a u režiji Jadranke Bokan. Sa ovom predstavom naša najstarija grupa je bila na gostovanju u Bršadinu (Republika Hrvatska), na Festivalu „Otvorena scena“ u Bačkoj Palanci i na Zmajevim dečjim igrama, gde je igrala na daskama profesionalnog pozorišta – Pozorišta Mladih u Novom Sadu.
Srednja grupa je izvela predstavu „Džin k’o mlin“, za svoje drugare u Bačkom Jarku, u KC-u Temerin, za roditelje i sve prijatelje „Cvrčka“, kao i na našem Festivalu. Najmlađi članovi su pripremili dve jednočinke, „Super heroji ipak postoje“ i „Priča o vuku“. Sa njima su učestvovali na Baby Exitu koji je održan na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Održali smo treći Festival „Cvrčak i drugari“, gde smo imali goste ne samo iz okoline, već i iz inostranstva. Čak iz Sinja su nam doputovali članovi Sinjskog pučkog kazališta koji su izveli predstavu “Nedostajem sama sebi”, režirao je Željko Viculin, a tekst pisala Đurđa Lili. Više o Festivalu možete pronaći ovde –treći festival!
Tako smo završili još jednu školsku godinu, podelili diplome i zahvalnice svim učesnicima i otišli na zasluženi dvomesečni odmor.

U septembru smo se ponovo okupili sa novim idejama.
Najstariji članovi su se okušali u novoj vrsti umetnosti – filmu. Oni su u saradnji sa Udruženjem distrofičara južnobačkog okruga, u okviru projeka „Umetnost ruši zidove“ snimili desetominutni film na temu inkluzije. Film je nazvan „Isti a različiti“ i imao je svoju premijeru na našem, sad već tradicionalnom, Novogodišnjem festivalu. Nastavnicu u ovom filmu je glumila naša saradnica Bojana Vojvodić, koja je pored ovog snimila još jedan kratki film u okviru istog projekta. Oba filma ćete uskoro imati priliku da pogledate na našem youtube kanalu.
Mlađa grupa je povodom pola veka temerinske biblioteke učestvovala u programu sa predstavom „Kuća puna znanja“. Istovremeno, pripremali smo i ponovno izvođenje „Nedostajem sama sebi“, koje se može očekivati na proleće. Za sve predstave koje su trenutno u pripremi scenario je pisala Đurđa Lili.
Kao i svake godine, napravili smo novogodišnju predstavu „Novogodišnji TV program“ koja je prikazana 12 puta. Prva dva puta za naše drugare u isturenom objektu OŠ „Petar Kočić“ na Telepu, a zatim i u Bačkom Jarku u OŠ „Slavko Rodić“. Dva puta smo nastupali i u KC-u, za decu radnika Opštine Temerin, išli smo na SPENS, u FKL, kod planinara u Sirig, a nastupali smo i na maloj sceni temerinskog novogodišnjeg vašara. Na kraju smo održali i humanitarnu predstavu za decu koja dobijaju paketiće od Centra za socijalni rad, u Omladinskom domu za decu nastavnika iz temerinske osnovne škole i naravno, za naše roditelje i sve prijatelje i fanove „Cvrčka“.

Događaji

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.