Treći festival “Cvrčak i drugari”

U subotu, 13.6.2015. dramska radionica za decu „Cvrčak“ održala je svoj, već tradicionalni, festival „Cvrčak i drugari“. Ove godine imali smo dosta prijavljenih nastupa iz škola i vrtića Temerina, ali i iz okolnih mesta. Naši drugari iz OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka prikazali su nam dve muzičke tačke i jednu recitaciju. Vredni su bili i mališani iz PU „Veljko Vlahović“. Njihove dve predškolske grupe su nam izvele po predstavu, a imali smo priliku da čujemo i da umeju da pevaju.
Gosti iz Kule koje smo očekivali, nažalost nisu mogli da dođu, zbog bolesti glavne glumice, te smo bili uskraćeni za jednu divnu predstavu na mađarskom jeziku. No, bili su nam tu drugari iz Hrvatske, OŠ „Bršadin“. Oni su izveli sjajan igrokaz „U potrazi za Svetim Savom“.
Folkloraši iz KUD-a „Vuk Karadžić“ su nam pokazali svoje igračko umeće, kao i devojčice iz plesne grupe „Dance IT“ Temerin.
U gostima nam je bio dečji pesnik i autor dramskih tekstova Tode Nikoletić. On je otvorio naš Festival, čitajući nam svoje pesme. Mi iz „Cvrčka“ smo prikazali svoje glumačke veštine koje smo uvežbavali ove godine. Naši najmlađi glumci, predškolci i prvaci, izveli su dve kratke jednočinke, a srednja grupa je nastupila sa predstavom „Džin ko mlin“. Najstariji, dugogogišnji članovi Cvrčka su prikazali odlomak iz svoje predstave „Ko nekad u osam“ koju je režirala Jadranka Bokan, a napisao Tode Nikoletić.
Podelili smo zahvalnice i diplome svojim članovima i svima onima koji su nam pomogli u realizaciji Festivala – Aktivu žena, Kreativnoj radionici, Informativnom centru i Kancelariji za mlade.
Sledećeg petka, 19.6. došli su nam gosti iz Sinja, koji zbog obaveza nisu stigli na sam dan Festivala, ali i njihova predstava je deo ove manifestacije. Sinjsko pučko kazalište nam je prikazalo predstavu „Nedostajem sama sebi“ za koju je tekst pisala Đurđa Lili Horvat, naša saradnica, a režirao Željko Viculin. Fantastična Petra Ugrin, oduševila je sve prisutne svojom glumom, a i svi ostali mladi glumci, srednjoškolci, dobili su ovacije na kraju predstave.
Zahvaljujemo svima koji su učestvovali na Festivalu i pokazali nam svoje talente. Nadamo se da ćete nam doći i sledeće godine, u još većem broju.
Vaš Cvrčak!

Događaji

One comment to Treći festival “Cvrčak i drugari”

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.